STU Uddannelse

Særlig Tilrettelagt Uddannelse (STU) for unge mellem 16 og 24 år med nedsat funktionsevne.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Undervisningen er målrettet udviklingen til et voksenliv hvor den enkelte lærer at mestre et selvstændigt liv mest muligt. 

Undervisningen tager udgangspunkt i kommunikation, fysisk bevægelse, motorik, sanseintegration og ADL træning udfra den enkelte elevs ressourcer og behov.

Uddannelsens praktikker foregår internt i Samstyrken og tager udgangspunkt i elevernes fremtidige Bo og Aktivitetsmuligheder og planer.

Personalet er pædagogisk-,social og sundheds og fysioterapeut faglig.

 

Klik her for at læse mere om STU-forløb hos Samstyrken.

Klik her for at læse STU tilsynsrapport 2018.

 

Åbningstider: STU, Lundvej 135b, Varde

Mandag 8.00 - 14.00
Tirsdag 8.00 - 14.00
Onsdag 8.00 - 14.00
Torsdag 8.00 - 14.00
Fredag 8.00 - 14.00

 

 

AFDELINGSLEDER

Linda Uhre Langvad
Lundvej 135B

tlf. 7994 8733
lula@varde.dk

Matias: En almindelig dag i STU

Jeg kører med taxa om morgenen og møder kl. 7.30 i STU gruppen. Jeg har brug for struktur, overblik, tydelige voksne og at være fysisk aktiv.
Når jeg er klar, går vi i gang med at lave dagsrytme-skemaet. Jeg har en mappe med en masse billeder. Vi finder de billeder, der passer til dagens aktiviteter og sætter dem på skemaet – så har jeg overblik over dagens forløb og ved, hvad der skal ske.
Jeg har også en computer. Den bruger jeg til mange ting. Både når jeg skal fortælle/vise noget, høre musik og se fotos og så videre. Sommetider tager jeg mig en lille lur på sofaen i Dag-hjemmet inden morgensamling kl. 9.30 – jeg har brug for ro til at slappe af. Kl. 9.00 er alle kommet, og kl. 9.30 samles vi til morgen-kaffe. Vi sidder og snakker om, hvad der skal ske i dag og om alt muligt andet. I dag skal vi på bustur til Nysø. Det tager lidt tid, inden alle er kommet i bussen, og så er vi på vej. Vi går en tur ude ved søen og bliver enige om, at vi vil tage madpakker med herud engang. På hjemvejen stopper vi ved Fakta – her skal vi ind og handle ind til grønsagssuppe.
I morgen skal vi skrælle, skære og lave suppen til frokost.Over middag går jeg ud for at arbejde. Jeg ordner brænde, saver og kører med trillebør. Jeg kan godt lide at komme ud at arbejde. Jeg får både brugt mine kræfter og møder mange af de andre unge.